Claudia Hirvonen Hämeenlinnan ajatushautomon vetäjäksi

Hämeenlinnan ajatushautomo aloitti toimintansa lokakuussa, kun paikalliset yrittäjät pääsivät tutustumaan Innokampuksen toimintaan ensimmäistä kertaa. Samalla he saivat jättää ajatushautomon ensimmäiset haasteet innovaattori-opiskelijoiden ratkaistavaksi. Tositoimiin päästään 7.12. kun Hämeenlinnan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Sari Rautio saapuu antamaan ajatushautomolle kolme haastetta kaupungin elinvoimaan sekä muun muassa Sibelius-brändin hyödyntämiseen liittyen.

Ajatushautomon vetäjäksi Hämeenlinnaan on valittu Claudia Hirvonen, joka tuli tutuksi Innokampuksen Tartu Ideaan –kilpailun voittajana. Voitto irtosi tällä kertaa modernilla työnhakuapplikaatiolla. Bisnesideakilpailun voittaneista opiskelijoista on myöhemmin kasvanut menestyneitä bisneksen tekijöitä. Esimerkiksi Perttu Pölönen niittää tunnustusta niin Suomessa kuin maailmallakin sävelkellollaan, jonka idean hän alun perin jätti Innokampuksen ideakilpailuun.

Ajatushautomon tarkoitus on aktivoida ja osallistaa paikallisia opiskelijoita, yrityksiä ja kuntalaisia kunnan/kaupungin kehittämiseksi. Opiskelijat oppivat elintärkeitä työelämätaitoja sekä kartuttavat esiintymisosaamistaan aitojen yritystapausten parissa. Yritykset sekä kaupunki pääsevät puolestaan hyödyntämään ajatushautomon ja Innokampuksen asiantuntijoiden tuottamia ratkaisuja. Vasta toimintansa aloittanut Hämeenlinnan ajatushautomo on päässyt jo hyvin vauhtiin.

– Meillä on rakentumassa todella hyvä tiimi. Me olemme teknologian ammattilaisia ja tuotamme yrityksille tuoreita ideoita ja uudenlaisia näkemyksiä. Ei kannata jäädä vanhoihin kuvioihin makaamaan jos jokin ei toimi. Ajatushautomosta yritys voi löytää uutta inspiraatiota liiketoiminnan kehittämiseen sekä ratkaisuja erilaisiin ongelmiin.

Claudia opiskelee yrittäjyyspainotteisesti ja löytää intohimonsa yrittäjyydestä. Claudia on ollut mukana perustamassa yritystä nimeltä Citylaturi, joka lähti NY-yrityksestä liikkeelle, ja jota ollaan nyt muuttamassa osakeyhtiön muotoon. Citylaturi on uuden sukupolven latauspalvelu, joka tarjoaa yrityksille puhelimen latauspisteitä, jotka kuluttajat voivat löytää sovelluksen kautta.

– Halusimme tuoda ratkaisun ongelmaan, joka koskettaa meitä kaikkia. Sovelluksen kautta yritykset pystyvät myös tarjoamaan kohdennettuja tarjouksia Citylaturi-sovellusta käyttäville asiakkailleen. Kiinnostusta palvelua kohtaan löytyy ja saimmekin mahtavaa palautetta ulkomaalaisilta matkailijoilta Lahden MM-kisojen aikana. Konseptia ollaan kehittämässä koko ajan eteenpäin ja nyt olemmekin laajentamassa toimintaamme pääkaupunkiseudulle sekä muualle Suomeen.

Tulevaisuudessa Claudia näkee itsensä vaikuttajana, oli se sitten yrittäjänä tai joissakin muissa hommissa. Hän haluaa myös rohkaista opiskelijoita tavoittelemaan omia unelmiaan.

– Se tunne, kun olet saavuttanut jotakin omin käsin, on jotain aivan mahtavaa! Haluan pystyä vaikuttamaan ihmisiin ja inspiroida heitä. Tavoitteeni on olla paras siinä mitä teen! Opiskelijoille haluan sanoa sen, että olkaa rohkeita, heittäytykää ja uskaltakaa tehdä jotakin mitä muut eivät tee. Uskalla olla vakuuttava, sillä ikäsi ei tarkoita sitä, etteikö sinua voisi ottaa tosissaan.

Citylaturiin voi käydä tutustumassa heidän facebook-sivuillaan sekä instagramissa @citylaturi

Oletko opiskelija tai yrittäjä ja kiinnostunut kuulemaan enemmän ajatushautomotoiminnastamme? Ota yhteyttä Noora Helisten tai Claudia Hirvonen etunimi.sukunimi(a)innokampus.fi.

 

 

Ⓒ Innokampus