Digibisneksen ABC

Innokampuksen asiantuntijat vierailivat tänään Tieken järjestämässä Ytyä-tapahtumassa pitämässä puheenvuoron digitaalisuuden tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnalle. Lavalla nähtiin Innokampuksen perustaja ja toimitusjohtaja Rami Saarniaho sekä Tomi Hirvonen (digimarkkinointi) ja Elisa Rastas (HR). Heidät on myös nähty vuoden aikana Suomea kiertäneen Yrittäjän Digikoulun valmentajina.

Digitalisaatiota pusketaan tällä hetkellä joka nurkasta, mutta ihmisten syvällinen ymmärrys aiheesta uupuu. Mitä on digitalisaatio ja miksi sitä kannattaa hyödyntää? Digivastarintaa on kohdattu ja se on ihan ymmärrettävää, kun ei osata yhdistää sen tuomia hyötyjä omaan tekemiseen.

Yrittäjiä digiaikaan valmentanut Elisa Rastas muistuttaa, että jokainen yrittäjä toimialasta riippumatta voi hyötyä digitalisaatiosta. Useilla on ennakkokäsitys siitä, että oman liiketoiminnan digitalisoiminen on mahdotonta ja siihen on asennoiduttu myös sen mukaisesti. Näihin asenteisiin halutaan saada muutos.

– Digitalisaatio ei ole uhka vaan mahdollisuus. Kivijalkamyymälät eivät ole katoamassa mihinkään vaan digitalisaatio tuo myös heille mahdollisuuksia toteuttaa liiketoimintaa tehokkaammin tai uudistaa sitä jopa kokonaan.

Palvelumuotoilu ja tuotekehitys sekä etenkin digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen kuuluvat Innokampuksen perustekemiseen. Digitaalista liiketoiminnan kehittämistä Innokampus tekee niin verkkosivujen suunnittelusta jopa IoT & tekoäly -tason ratkaisuihin asti. Valtakunnallinen ja monipuolinen osaajaverkosto mahdollistaa hyvin erilaisten projektien suorittamisen ympäri Suomea.

Ⓒ Innokampus