Digikoulu herättelee yrittäjiä digiaikaan

Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun Yrittäjän digikoulun on tarkoitus auttaa yrittäjiä ymmärtämään digitaalisen toimintaympäristön merkityksen ja mahdollisuuden uuden liiketoiminnan kehittämiseksi. Kevään ensimmäinen digikoulu järjestettiin Mikkelissä 5.4.

Yrittäjän digikoulu-kiertue aloitti matkansa Mikkelistä, kun yli 40 yrityksen edustajaa kokoontui yhteen saman tavoitteen perässä – Miten pysyn digitalisaation aallonharjalla ja miten voin hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia sekä työkaluja omassa bisneksessäni? Osallistujia nähtiin toimialojen ja digitaitojen puolesta täysin laidasta laitaan: osalla ei ole edes perus IT-taitoja, saati sitten minkäänlaista kokemusta digitaalisista työkaluista, kun taas  osalla taas löytyy jo enemmänkin kokemusta näistä työkaluista. Digikoulussa digitalisaatio tuodaan yrittäjille käytännönläheisin  ja rohkaisevin esimerkein.

Päivän aikana ääneen pääsivät myös Innokampus Oy:n nuoret digilähettiläät. Lähettiläät vastasivat yrittäjien mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja neuvoivat muun muassa sosiaalisen median käytössä, mikä jo alkukartoituksen perusteella todettiin yrittäjiä kiinnostavaksi aihealueeksi. Digikoulussa pyritään tarjoamaan jokaiselle osallistujalle jotakin konkreettista kotiinvietävää sekä ajatus siitä, mitä voin tehdä seuraavaksi.

Suomen 100-juhlavuoden kunniaksi järjestetyn yrittäjille täysin maksuttoman Digikoulun käytännön toteutuksesta vastaa yhteistyössä Suomen Yrittäjät ja Reboot Finland –hanke. Reboot Finland on kunnat, yritykset ja organisaatiot läpäisevä hanke, joka tuo digitaalisuuden jokaisen ulottuville erilaisten tapahtumien avulla. Hankkeen  takana ovat Tekes, Finpro ja TEM.

Digikoulu kiertää ympäri Suomea ja vuoden aikana on tarkoitus vierailla jopa 20 eri paikkakunnalla. Seuraavana Digikoulu suuntaa Nurmijärvelle 19.4. Muut kiertueen paikkakunnat ja ajankohdat voit käydä tarkistamassa täältä

Heli Jalava

Ⓒ Innokampus