Elämänlaatu paranee impron myötä

Jere Kolehmainen on ollut osa Kolina-nimistä improvisaatioryhmää 7 vuoden ajan. Improvisaatio ja teatteri ovat olleet läsnä Kolehmaisen elämässä yli 10 vuotta, joten aika ennen improvisaatiota ei ole kovin tuoreessa muistissa. Vuosikymmenen aktiivinen improvisaation tekeminen kertoo kuitenkin jotain siitä, kuinka nautinnollista ja viihdyttävää improvisaatio on.

“Nopea päätöksenteko ja reagointikyky, erilaisten näkökulmien ja ihmisten ymmärtäminen on paljon helpompaa sekä ehdottomasti luonnollisempaa, tästä on etenkin apua työhaastatteluissa ja muutenkin työelämässä toimiessa. Iso osa tästä on tullut improvisaation kautta, vaikka tottakai muillakin tekijöillä on ollut osansa asiassa.”

Huonoja puolia improvisaatiosta on hankala keksiä, yhtenä ainoista asioista Kolehmaiselle tulee pitkäjänteisyyden kärsiminen. Improvisaatio vaatii jatkuvaa valppautta ja tarkkaavaisuutta, eikä improvisaatiokohtauksia voi suunnitella, sillä dialogissa toinen näyttelijä voi repliikillään muuttaa kohtauksen suunnan täysin. “Kunhan tiedostaa sen, ettei improssa pitkäjänteisyys ole tärkeässä osassa, ei synny ongelmaa.”

Improryhmä Kolina toimii Hook Finland -nimisen yrityksen alla, joka vastaa Kolinan tuotannollisesta puolesta, joka Kolehmaisen mukaan helpottaa teatteritoimintaa suuresti. “Kun näyttelijät voi keskittyä omaan juttuunsa ja tuotantopuoli omaansa, niin homma toimii.”

Ⓒ Innokampus Oy 2016 | Kansakoulunkuja 3A, 00100 Helsinki | Y-tunnus: 2536983-2