Ideointia, kahvilapalavereita ja videopuheluita Varsinais-Suomessa

Niistä on Turun seudun innovointipäivissä kyse, sekä tietenkin rennosta ja iloisesta tekemisen meiningistä monipuolisten työprojektien ja mahtavan innoagenttitiimin parissa.

Innoagenttien työ perustuu suurilta osin ajatushautomotöihin, joita kutsutaan innovointipäiviksi. Lähes viikoittaiset innovointipäivät pyritään pitämään kasvotusten Turussa tai Salossa, mutta osallistujamääristä riippuen työpäivät pidetään toisinaan videopuhelimitse Skypen välityksellä. Agenttien töitä on siis mahdollista tehdä myös etätyönä oman kirjoituspöydän ääreltä tai vaikka kotisohvalta! Varsinaista tiettyyn viikonpäivään sidottua työpäivää ei Turun seudun agenteilla vielä ole, mutta innovointipäiviä pyritään pitämään viikoittain ennalta määrättyinä arkipäivinä.

Ajatushautomoissa keräännytään sovittuun paikkaan innoagenttien kesken Innokampuksen Varsinais-Suomen aluevastaavan Jesse Hongiston johdolla ja uppoudutaan erilaisten ideointi- ja innovointiprojektien pariin. Tällä hetkellä Turun keskustan kahvilat ovat olleet kovassa käytössä työskentelypaikkoina unohtamatta omaa kirjoituspöytää ja Skypeä.

Työprojekteissa innoagentit yhdessä ideoivat Innokampuksen asiakkaille ratkaisuja, jotka voivat liittyä esimerkiksi yrityksen markkinointiin, palvelun uudistamiseen tai vaikka jonkun tuotteen uusien käyttötarkoitusten ideointiin. Yksi esimerkkitapaus, johon innoagentit pohtivat ratkaisuja voi olla yksinkertaisimmillaan: “Millä keinoin yritys X saisi kasvatettua asiakaskuntaansa, tai kuinka yritys Y saisi nuoret kiinnostumaan tuotteistaan?“

Työtapausten kenttä on laaja, ja työpäivät sisältävät töiden tekemisen lisäksi myös paljon uuden oppimista yritysmaailmasta ja ryhmätyöskentelystä. Työpäivät ovat yleensä parin tunnin mittaisia, riippuen tietenkin töiden määrästä. Innoagentin työ onkin erittäin joustavaa, sillä osallistumispakkoa ei työpäiviin ole, joten omien aikataulujen mukaan pystyy hommia tekemään niin paljon kuin jokainen agentti omalta ajaltaan kykenee.

Innoagentin työ on erinomainen tapa saada aitoa kosketusta bisnesmaailmaan ja oppia tärkeitä innovoinnin, ideoinnin ja ryhmätyöskentelyn taitoja. Innokampus on täydellinen työ vastuuntuntoiselle ja oma-aloitteiselle nuorelle, joka haluaa haastaa itseään ja kehittää työkokemustaan jo lukiossa tai ammattikoulussa. Myös sosiaaliset taidot ovat agenteille eduksi.

Tällä hetkellä Innokampuksen Varsinais-Suomen innoagenttiverkosto koostuu Turun ja Salon alueen agenteista, joita tällä hetkellä on hieman yli kymmenen kappaletta. Varsinais-Suomen innoagentit ovat pääasiassa lukiolaisia toiselta ja kolmannelta vuosiluokalta, ja porukasta löytyy myös muutama jo lukiosta valmistunut agentti. Vielä vuosi sitten Varsinais-Suomen innoagentteja oli ainoastaan Salosta ja Halikosta, mutta nyt turkulaisetkin ovat löytäneet itsensä toimintaan mukaan kuluneen syksyn aikana.
Innoagenttitoimintaan etenkin Turun alueella toivotaan siis jatkuvasti lisää innokkaita ja positiivisia agentin työstä kiinnostuneita yksilöitä. Parhaiten toimintaan mukaan pääsee ottamalla yhteyttä suoraan sähköpostitse Turun ja Salon seudun aluevastaavaan Jesse Hongistoon (jesse.hongisto(a)innokampus.fi).

Leevi Mäkikalli, InnoAgentti

Ⓒ Innokampus