InnoDay jälleen menestys opiskelijoiden keskuudessa!

Järjestyksessään toiseen InnoDay – tapahtumaan osallistui tuhansia opiskelijoita ympäri Suomea. InnoDay yhdistää avoimet ja ennakkoluulottomat opiskelijat ja uusia ideoita tarvitsevat yritykset hauskalla, luovalla ja toiminnallisella tavalla. Opiskelijat verkostoituvat bisnesmaailmaan ja työelämään ja yrityksiä heräteltiin ja inspiroitiin opiskelijoiden tuoreilla näkemyksillä ja rohkealla kyvyllä innovoida uutta.

Tapahtumassa mukana olivat mm: Valio, Hesburger, HKScan, Lumo, Vaasan, Hewlett-Packard ja Haaga-Helia.

“Innokampus-yhteistyössä syntyneitä ideoita tullaan hyödyntämään tänä vuonna sekä Vaasanin tuotekehityksessä että pakkaussuunnittelussa”, sanoo Vaasan Oy:n projektipäällikkö Minna Turunen.

Innovaatioita yrityksille Innovation Gamella

InnoDayssä Ideat ja ratkaisut tuotettiin mm. uudella opiskelijoita ja yrityksiä yhteiseen toimintaan osallistavalla kilpailukonseptilla Innovation Gamella. Innovation Game on pelillistetty innovointi- ja ratkaisuprosessi, jossa asiakkaiden omat toiminta-alueet ja ständit muodostivat yhden yhteisen pelialueen. Tiimit suorittivat kahdeksan rastia, jotka sisälsivät muun muassa ideointia, konseptointia, prototypointia, markkinointia sekä pitchaamista.

Opiskelijat innovoivat työpaikkoja ja bisnestä itselleen

InnoDayn aikana opiskelijat jättivät ratkaisuideoita myös Innokone -palveluun. Parhaille ideansa jättäneille innovaattoreille tarjottiin työmahdollisuuksia Innokampukselle. Lisäksi paikalla olleet puhujat innostivat opiskelijoita omien unelmien toteuttamiseen ja rohkeaan bisnekseksen kehittämiseen. Jaajo Linnonmaa esitteli oman start-up yrityksensä ja haastoi opiskelijat  joukkoistettuun tuote- ja palvelukehitykseen mukaan. Liikemies ja kansanedustaja Harry “Hjallis” Harkimo lupasi auttaa “opiskelijadiili” -hengessä nuorten bisnesideoiden edistämisessä jos tiimi/idea ja esittäjä saa hänet vakuuttuneeksi. InnoDayssa kuultiin myös ruoantuotannon tulevaisuudesta ja siitä mitä robotisaatio oikeastaan on.

“Kaikki, jotka uskovat itseensä ja ideaansa voivat menestyä” kertoi Hjallis Harkimo.

InnoDayssä myös kilpailtiin

Yhteensä InnoDayssä jaettiin palkintoja yli 10 000€:n arvosta! Päähuomion sai kaksi loppukilpailua: HKScanin InnoKokki-kisan finaalit sekä Innokampus Oy:n nuorille opiskelijoille suunnattu StartUp Accelerator kilpailun finaali.

InnoKokki-kilpailun päätuomarina toiminut keittiömestari, Master Chef-tuomarinakin tunnettu Risto Mikkola innostui uudesta mustaksi värjätystä hampurilaisinnovaatiosta ja tarinasta annoksen ympärillä. StartUp- kilpailun tuomariston puheenjohtaja ja IPR- juristi Maunu Korpela totesi nuorten opiskelijoiden bisnesideoiden laadun kehittyvän vuosi vuodelta. ”Suomesta voisi tulla start-uppaajien suurvalta”, totesi Maunu Korpela.

Innokampus Oy on uusi ja moderni ajatushautomo ja innovaatiotalo, jota tuottaa valtakunnallisen opiskelijaverkoston ja innovaatioasiantuntijoiden avulla uusia tuote- ja palveluinnovaatioita yrityksille.

Ⓒ Innokampus