Innokampuksen Startup-kisassa nuoret esittelivät bisnesideoitaan

Start Up Accelerator on Innokampuksen uusiutunut bisnesideakilpailu opiskelijoille. Kilpailu on ennen tunnettu Tartu Ideaan -kisana. Kilpailuun osallistui nuoria ympäri Suomen lukuisilta toisen asteen oppilaitoksilta. Alkukarsintoihin osallistuminen tapahtui videoidun pitchin ja idean lyhyen kirjallisen kuvailun myötä. Semifinaaliin valittiin 15 kilpailuideaa ja perusteina jatkoon pääsyyn olivat etenkin idean toteuttamiskelpoisuus ja mahdollisuudet idean jatkokehittämiselle.

Semifinaali ja finaali miteltiin Innodayssa Suvilahdessa 10.5. tuomariston ja yleisön edessä. Tuomareina SUA kisassa olivat Samuli Muhonen (Ceriffi ja Dokkari.fi), Mika Koivula (osakas Innokampus), Jani Rytkönen (CEO Brightcharger) sekä Maunu Korpela (IPR juristi ja tuomariston puheenjohtaja).

Ensimmäisen palkinnon (1500€) vei Ida Metsämäki Halikon lukiosta uinnin käsivetojen laskemiseen tarkoitetulla mittarilla. ”Uinnin kilparyhmissä lasketaan käsivetojen määrää. Laskuissa tulee usein paljon virheitä ja laskeminen on epäluotettavaa ja hankalaa. Siksi kehitin mittarin, joka laskee käsivetoja uidessa. Se kertoo myös muun muassa uintisi taloudellisuudesta, sekä tekniikasta.” Ida Metsämäki avaa ideaansa.

Toiseksi (1000€) tulivat Anne Pönkä ja Eveliina Salminen Naukion Yhtenäiskoulusta Kouvolasta. Annen ja Eveliinan ideana oli karttasovellus, joka suunnittelee esteettömän kulun liikuntarajoitteisille ihmisille. Sovellus näyttäisi muun muassa matkan keston, sään, rakennusten hissit ja kulkuesteet.

Kolmannen sijan (500€) nappasi niin ikään kouvolalaiset Anssi Moilanen, Joonas Karhi ja Niko Immonen. He kehittelivät ETO-Eläkeläistoimintaa virkistyspalvelun vanhuksille. Tavoitteena on vähentää vanhusten yksinäisyyttä ja tuoda virkistyspalvelut yhtä saataville sekä avoimiksi vanhuksille kuin nuokkarit on tuotu nuorille. Palkintorahat voittajille lahjoitti Suomen Keksijöiden tukisäätiö.

Viiden parhaan joukkoon ylsi myös hienosti Power Friend johto, jonka avulla pystyt siirtämään virtaa toisen puhelimesta toiseen. Finaaliin pääsi myös rumpujen soiton opetteluun tarkoitettu valosarja, joka välähdysten avulla auttaa sisäistämään soittamisen.

Ⓒ Innokampus