Innokampus ja TEM järjestävät tekoälykurssin

Miten tekoäly toimii sukututkimuksen, rap-riimittelyn tai opetuksen tukena? Saadaanko tekoälyllä tuottoa ja tehokkuutta Suomeen? Miten tekoäly opetetaan ymmärtämään kuvia ja näkemään tulevaisuuteen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan työ- ja elinkeinoministeriön tekoälykoulussa 26.8. Säätytalossa 10-14.

Valtioneuvoston tiloissa järjestetään Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi avoimien ovien päivä. Tapahtumassa useat ministeriöt esittelevät toimintaansa ja ajankohtaisia aiheitaan yleisölle. TEM tarjoaa yhdessä Innokampuksen kanssa Säätytalolla tekoälyn peruskurssin, jossa halukkaat pääsevät tutustumaan tarkemmin tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin. Tarjolla on paljon tietoa ja konkreettisia esimerkkejä.

Tekoälykoulu Säätytalon salissa 3 koostuu neljästä, kello 10.30, 11.30, 12.30 ja 13.15 alkavasta esityksestä, joissa asiantuntijat valottavat, mitä tekoäly on ja mitä se tulevaisuudessa voi olla. Tekoälyn peruskurssia voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä täällä. Tapahtuman jälkeen esitykset ovat katsottavissa verkkotallenteina samassa osoitteessa.

Usealla eri ministeriöillä on omat ständinsä Säätytalon salissa 10. TEM:n työpajapisteellä kävijät pääsevät tutustumaan kiinnostaviin tekoälysovelluksiin. Vieraat pääsevät kokeilemaan klo 10–14 muun muassa kuvan- ja hahmontunnistussovelluksia, koneoppimista sekä analyysityökaluja. Tekoälykoulu ja työpaja toteutetaan yhteistyössä Innokampus Oy:n kanssa.

Käytännön järjestelyt: Säätytalo on avoinna 26.8. klo 10–14. Tiloissa ei ole mahdollisuutta vaate- eikä tavarasäilytykseen, joten isot laukut ja reput tulee jättää kotiin. Talossa on yleisön turvatarkastus. Nesteet kerätään pois. Tilat eivät mahdollista kulkemista lastenvaunujen kanssa.

 Katso päivän ohjelma täältä

 

Ⓒ Innokampus