Innokampus kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen

Moni varmasti miettii, että minkälaisia opiskelijoita Innokampuksen riveistä oikein löytyy. Innokampuksella työskentelee kansainvälisesti ja sosiaalisesti erittäin lahjakkaita opiskelijoita, jotka on varustettu 360°-ajattelulla ja erinomaisella ongelmanratkaisukyvyllä. Innokampuksella on käytössään Suomen laajin 15-30-vuotiaiden opiskelijoiden verkosto, joka laajenee jälleen loppuvuodesta kahteen uuteen kaupunkiin, Hämeenlinnaan ja Tampereelle. Asiakasprojekteihin ja InnoLabeihin käsinpoimitaan tämän valtakunnallisen verkoston kiistattomimmat helmet. Eräs näistä on 19-vuotias An Cong.

Tällä hetkellä Aalto-yliopistossa kone- ja rakennustekniikkaa opiskeleva An Cong on ollut Innokampuksen toiminnassa mukana vuodesta 2015 lähtien. Näiden muutamien vuosien aikana An on ehtinyt saavuttaa paljon! Näistä viimeisimpänä ehdokkuus Zonta International Young Women in Public Affairs Award -kilpailussa. An valittiin lukuisien hakijoiden joukosta edustamaan Suomesta ja Virosta koostuvaa piiriä. Kilpailu on tarkoitettu 16-19 vuotiaille nuorille naisille, jotka näyttävät muun muassa loistavia johtamistaitoja. Tarkoituksena on rohkaista naisia jatkamaan aktiivista otettaan yhteiskunnalliseen ja poliittiseen elämään. Toukokuun lopulla mtv:n julkaisemassa jutussa An kertoikin, että pitää politiikkaa yhtenä uramahdollisuutena tulevaisuudessa.

Monet Innokampuksen kasvattinuoret ovat löytäneet polkunsa yrittäjinä. Useilla heistä on nuoresta iästään huolimatta ollut jo monia yrityksiä. Idearikas ja kannustava työympäristö on rohkaissut viemään bisnesideat paperilta käytäntöön. Myös An innostui yrittämisestä Innokampuksella. Häntä on aina kiinnostanut luovat asiat, mutta parasta on se, kun Innokampuksella saa heittää ilmoille hulluja ideoita aina maan ja taivaan väliltä. ”Yrittäjyys on näiden ideoiden konkretisointia ja pääsyä toteuttamaan itseään. On hienoa, että pienestä ideasta voi syntyä jotain isoa ja mullistavaa” An toteaa.

An itse on ollut mukana jo kahden yrityksen perustamisessa. Ensimmäinen yrityksistä oli lasten englanninkielen kerho, joka voittikin sinä vuonna Nuori Yrittäjyys-kilpailussa Paras palvelu-tittelin. Toinen yritys oli käsintehtyä mustikkalimua tuottava yritys I’m Blue, joka voitti vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon. Kyseistä mustikkalimua voi käydä vieläkin ostamassa tietyistä ruokakaupoista ja kahviloista. Vaikka An ei ole enää mukana yritystoiminnassa opiskeluiden viedessä suurimman osan ajasta, ei haaveita yrittäjyydestä ole haudattu.

Innokampus on kannustanut nuoria yrittäjyyteen myös vuosittain järjestetyn bisnesideakilpailun tavoin. Kilpailuun on osallistunut vuosien varrella useita satoja nuoria ympäri Suomea ja palkintoja on jaettu kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Muutamat bisnesideat ovat myös menestyneet erittäin hyvin. Esimerkkinä tästä Perttu Pölösen kehittämä MusiClock, jonka idea syntyi Innokampuksen (silloinen Innolukio) ideakilpailusta. Pölönen voitti tämän kilpailun ja on sittemmin nähty voitokkaana myös arvostetuissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Ⓒ Innokampus