Juvanpuisto innovoi yrittäjyyskasvatuspäivänsä uusiksi

Mitä saadaan, kun parisataa yläasteikäistä nuorta haastetaan valjastamaan luovuutensa bisnesideoiksi? No, melkoinen määrä innovaatioita! Juvanpuiston yhteiskoulussa pidettiin lauantaina 8.4. yrittäjyyskasvatuspäivä, jota oli tänä vuonna uudistettu melkoisesti. Yläasteen oppilaat innovoivat omia bisnesideoitaan ja ratkaisuja yritysten haasteisiin. Lisäksi oppilaskunnan työryhmissä kehitettiin innovaatioita koulun toiminnan parantamiseksi. Oppilaiden innovointia ohjasivat Innokampus Business Schoolin opiskelijat.

Innovaatioita luoneiden oppilaiden joukosta parhaat valittiin pitchaamaan ideansa koko koulun edessä tuomaristolle, jossa edustettuina olivat koulun henkilökunta, vanhempainyhdistys, Innokampus Oy sekä kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo. Parhaista parhaat tulevat esittämään ideansa InnoDayssa. Hjalliksen tärkein vinkki nuorille oli se, että liikeidea pitää hioa ennen yrityksen perustamista – ilman ideointia ei ole yritystä!

Päivä vastaanotettiin erittäin positiivisesti, ja muutoksesta aikaisempiin vuosiin verrattuna pidettiin. Lauantaikoulupäivä harmitti hieman joitain oppilaita, mutta päivän sisällöstä ei juuri valitettavaa löytynyt. Monet oppilaat totesivatkin, ettei lauantaikoulupäivä haitannut niin paljon, koska kivaa tekemistä riitti. Yhdeksäsluokkalainen Lumi kuvaili päivää seuraavasti: ”Päivä oli kivempi kuin odotin. Olisin kaivannut ideointiin vähän enemmän aikaa, mutta ylipäänsä käytetty innovointimenetelmä oli toimiva. Idea, jota itse kehitin päivän aikana oli nuorisolle suunnattu kahvila Silja Linen laivoihin.”

Tapahtuma oli hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen myös Innokampus Business Schoolin opiskelijoille, joiden kurssilopputyönä päivän toteuttaminen toimi. Ibsiläiset kehuivat varsinkin koulun oppilaiden intoa ja aktiivisuutta työskentelyssä. ”Lauantai oli päivä, jolloin yrityselämän uudet sukupolvet saivat tilaisuuden näyttää taitonsa ja oppia käytännön kautta ryhmänjohtamista”, toteaa IBS:n opiskelija Pauli Mankinen.

Ville Vihtkari

Ⓒ Innokampus