Katsaus innovaatiokentälle – missä mennään nyt?

Moni varmasti miettii aika ajoin, että mitä meille kuuluu Innokampuksella. Meille kuuluu erittäin hyvää! Olemme onnistuneesti toteuttaneet yli 50 asiakasprojektia tämän vuoden puolella. Paljon uutta ja kiinnostavaa on ehtinyt tapahtua, ja haluaisimme kertoa niistä myös teille. Otetaanpa nopea katsaus siihen, mitä meidän vuotemme on pitänyt tähän mennessä sisällään.

Uusi InnoLAB -palvelumme startattiin kesäkuussa. Olemme tuottaneet asiakkaillemme jo yli 10 tuote- ja palveluprototyyppiä, joista peräti 9 on jatkanut asiakkaallamme tuotantoon. Tuo 1 vielä odottaa rahoitusta, joten aika hyvin sanoisinko! Tekijätiimeillämme on siis 90% HIT RATE, WAU! Uusia asiakkuuksia on tullut syksyn aikana useita ja tuleva vuosi alkaa mielenkiintoisissa ja lupaavissa merkeissä.

Insighteja teemme edelleen aivan kuten ennenkin. Tänä vuonna 26 läpivietyä projektia ovat tuottaneet asiakkaillemme vahvistusta ja ymmärrystä Z-sukupolven ja millenniaalien ostokäyttäytymisestä, tarpeista sekä odotuksista ja unelmista.

Uusi ajatushautomo on avattu Hämeenlinnaan. Toimimme Helsingin, Oulun ja Turun ohella myös Kouvolassa, jonne perustimme ajatushautomon syksyllä 2016. Tänä vuonna uusin aluevaltauksemme on Hämeenlinna. Tuomme ajatushautomoissa yhteen asiantuntijoita, yrityksiä ja osaavia nuoria meidän ohjauksemme avulla. Törmäytämme digiosaajia ja valmentamiamme innovaattoriopiskelijoita (innoagentteja) yritysten haasteiden kanssa, ja tuotamme uutta bisnesajattelua yrityksille ja kaupungeille/kunnille.

Tarjoamme yrityksille Engagement-palveluita. Kauttamme yritykset voivat osallistaa ja palkata alle kolmekymppisiä nuoria esimerkiksi tapahtuma- tai kiireapulaisiksi. Useat asiakkaamme ovat saaneet meiltä energiaa ja virtaa uusien tuotteidensa promoamisen tai asiakaspalvelun boostaamiseen.

Kesällä pidimme jo toisen INNODAY -tapahtuman, jossa olemme kahden vuoden aikana tuoneet yli 15 000 nuorta ja 50 yritystä ja organisaatiota yhteen. Tämän lisäksi toteutamme asiakkaillemme yli 100 tapahtumaa vuodessa, esimerkiksi suoraan kouluilla workshoppien merkeissä.

Olemme lanseeranneet myös kunnille ja kaupungeille uuden osallistamispalvelun (Citizen Engagement). Kumppanoiduimme Future Dialogin kanssa nyt syksyllä ja yhdistimme älykkäästi osaamisemme. Future Dialog tuo kuntalaisten taskuun digisovelluksen ja Innokampus osallistamis- ja ideointitiimit sekä menetelmät.

Kevääseen ja syksyyn on sisältynyt myös paljon matkustelua Digikoulu-kiertueen merkeissä. Olemme TEKES:in toimeksiannosta kouluttaneet tämän vuoden aikana yli 400 mikro- ja pk- yritystä uuteen digitaaliseen bisnekseen Yrittäjän Digikoulussa.

Ja lisää on tulossa!

 

Ⓒ Innokampus