Oulussa Rillan johdolla

rilla
Oulun alueen vetäjä Rilla Saukkonen

Olen Rilla Saukkonen, 17-vuotias oululainen. Harrastuksiini kuuluu tanssi ja tykkään kaikenlaisesta urheilusta. Myös luonnossa liikkuminen, matkustelu ja ruoanlaitto kiinnostavat minua. Opiskelen toista vuotta Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa. Koulussa olen ollut mukana tutorina ja järkkäillyt koulun tapahtumia. Tulevaisuudessa haluan tehdä työkseni jotakin kansainvälistä, missä saan tavata ihmisiä ja kehittyä itsekin. Haluan oppia jatkuvasti uutta, enkä jumiutua paikoilleni. Unelmieni duunissa haluaisin, että minulla olisi vaikutusvaltaa siihen mitä teen ja saisin vastata tärkeistä konkreettisista asioista. Siellä olisi tietenkin myös hyvä ilmapiiri!

Innokampuksella toimin InnoCoachina ja vedän muun muassa Oulun InnoMonday ideointi-iltoja. Kuulin Oulun InnoMonday:sta ensimmäisen kerran koulussani ja päätin käydä siellä tutustumassa. Sen jälkeen laitoin InnoCoach Roopelle viestiä, että pääsisinkö mukaan toimintaan ja siitä se sitten lähti. Innokampuksella olen oppinut paljon mm. yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Tykkään duunista Innokampuksella ja sitä voi tehdä hyvin opiskeluiden ohella. Muille nuorille antaisin vinkiksi, että kaikki asiat ei välttämättä onnistu ensikerralla, mutta lopulta yritys palkitaan. Reippaalla kättelyllä, hymyllä ja perus käytöstavoilla pääsee jo pitkälle esimerkiksi työnhaussa. On myös tärkeää osata kertoa, mitä itse haluaa ja missä on hyvä.

Innokampus rantautui Ouluun vuonna 2015. Aluksi toiminta aloitettiin pääasiassa pitämällä workshoppeja kouluilla ja tunnettavuutta nuorien keskuudessa lisättiin pitämällä ständejä erilaisissa tapahtumissa. Myös perinteisen puskaradion kautta saatiin hyvin levitettyä sanaa. InnoMondayt alkoivat pyöriä keväällä 2016, joita pidettiin aluksi torilla vanhassa aitassa ja sen jälkeen paikkaa vaihdellen tähänkin päivään asti.

InnoMondayt järjestetään viikoittain maanantaisin ja ne ovat avoimia kaikille. Illoissa ideoidaan ja toteutetaan tehtäviä Innokampuksen aitoihin asiakasprojekteihin liittyen. InnoMonday:ssa aktiivisesti käyville ja innokkuutta sekä aktiivisuutta osoittaneille nuorille on tarjolla työsopimus ja he voivat päästä toteuttamaan kokonaisvaltaisesti alusta loppuun kyseisiä asiakasprojekteja. Työt ovat pääasiassa etätöitä, joten niitä voi helposti tehdä opiskeluiden ohella. Nyt keväällä 2017 on tarkoitus aloittaa workshopit kouluilla uudestaan ja sitä kautta saada Oulun Innokampuksen toimintaan entistä enemmän vakiintuvuutta.

Tällä hetkellä Oulun toimintaa vetää uudella verellä ja innolla Rilla Saukkonen. Mikäli kiinnostuit ja haluaisit lähteä Innokampuksen toimintaan mukaan, ota yhteyttä rilla.saukkonen@innokampus.fi tai 044 5464312.

Moona Komulainen, InnoAgentti

Ⓒ Innokampus