Tulevaisuuden lukkoa ideoimassa

Älylukkoja valmistava Rollock oli mukana InnoDayssa, ja oli laatinut osallistuville opiskelijoille seuraavanlaisen haasteen: mitä kaikkea voisit tehdä jos ovessasi olisi lukko jolla voisit kytkeytyä Internettiin? Haasteeseen saatiin päivän aikana valtava määrä vastauksia, kertoo Rollockin viestintäpäällikkö Helinä Nurmonen. “Monessa vastauksessa nousivat esiin erilaiset kotiautomaatio- ja hälytysjärjestelmät joita olimme itsekin miettineet, mutta nuorilta tuli myös paljon ideoita joita emme olisi itse voineet kuvitellakaan”. Nurmosen mukaan nuorten kyky nähdä asiat eri näkökulmasta ja älylaitteiden laaja käyttö jokapäiväisessä elämässä olivatkin pääasiallisia syitä Rollockille lähteä mukaan InnoDayhin. Ylipäänsä InnoDay jäi Nurmoselle mieleen vauhdikkaana ja energisenä tapahtumana. “Pisteellämme oli koko ajan kuhinaa, ja nuoret esittivät paljon suoria kysymyksiä”, Nurmonen summaa.

Voittaneen vastauksen Rollockin haasteeseen antoi 17-vuotias Onni Pietilä Sibelius-lukiosta. Vastauksessa nousi esiin kotiautomaatiojärjestelmien hyödyntäminen toimistoissa sekä erilaisten käyttäjäprofiilien luominen ja niiden jakaminen. Lisäksi vastauksessa oli huomioitu älylukon markkinamahdollisuuksia ja riskejä, sekä pohdittu kriittisesti koko IoT-alaa. Palkinnoksi vastauksestaan Pietilä sai Huawei Honor 7-älypuhelimen.

toka_kuva

Mutta mitä miehellä itsellään oli sanottavana? “Kyllähän tämä tuntuu kivalta voittaa, varsinkin kun puhelimen vaihto olisi juuri ollut muutenkin edessä. Rollockin piste erottui joukosta InnoDayssa, ja etenkin demolukko oli mielenkiintoinen. Innokampus ei ollut etukäteen tuttu ennen InnoDayta, mutta voisin kyllä workshopiin osallistua jos sellainen pidettäisiin lukiollani”, Pietilä toteaa.

Ⓒ Innokampus