Ura alkuun agenttina!

Agentteja voidaan kuvailla Innokampuksen verisuoniksi: ilman heidän työpanostaan ja toimintaansa mikään Innokampuksella ei toimisi sujuvasti. Agenttejen pääasiallinen tehtävä on olla mukana innovointipäivissä kerran viikossa. Siellä he ratkaisevat yritysten antamia haasteita. Lisäksi agentit järjestävät workshoppeja ympäri Suomea ja osallistuvat ideoiden konseptointiin sekä muihin projekteihin.

Agentiksi palkataan innoaktiiveja. Innoaktiivit ovat nuoria, jotka ovat osoittaneet kiinnostuksensa innokampusta kohtaan, esimerkiksi ottamalla säännöllisesti osaa ideointipäiviin. Positiivisella ja ahkeralla asenteella aktiivi voi pian allekirjoittaa agenttisopimuksen. Agentit voivat toimia innokampuksella oman kiinnostuksen, aikataulujen ja motivaation mukaan: aktiivisimmat agentit saavat tietysti enemmän työtehtäviä.

Koska agentteja on paljon, heidän joukossaan on myös monenlaisia osaajia. Tämän takia agentteja etsitäänkin jatkuvasti mukaan erilaisiin projekteihin sisäisen viestinnän kautta. Ansioituneimmat agentit valitaan myös mukaan projektien konseptointivaiheeseen. Lupautumalla mukaan toimintaan agentti voi osoittaa erityisosaamistaan ja saada näin vastuulleen enemmän itselleen mieluisia tehtäviä. Parhaimmassa tapauksessa agentti voi kehittää taitojaan sekä oppia samalla myös jotakin uutta. Esimerkiksi kirjoitustaitoinen agentti voi projektin aikana oppia paljon konseptien visualissoinnista.

Myös workshoppien vetäminen on tärkeä osa agentin tehtävää. Workshoppeja järjestetään kouluilla ympäri Suomea ja niissä ideoidaan yleensä Innokampuksen asiakkaan haastetta. Workshoppien tarkoituksena on antaa asiakkaalle mahdollisimman laaja kuva nuorten näkemyksistä sekä tietysti kannustaa uusia nuoria mukaan Innokampuksen toimintaan. Järjestämällä workshoppeja agentit oppivat tärkeitä esiintymis- ja projektityöskentelytaitoja. Lisäksi ne ovat hieno mahdollisuus tutustua Suomen kaupunkeihin. Kaikki agentit eivät kuitenkaan järjestä workshoppeja vaan niihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

Lähtemällä mukaan Innokampuksen agenttitoimintaan ei menetä mitään mutta saa sitäkin enemmän. Agenttina oppii monia hyödyllisiä työelämätaitoja kuten järjestelmällisyyttä, johtajuutta sekä määrätietoisuutta. Lisäksi ansioituneimmat agentit ylennetään coacheiksi, jolloin työmahdollisuuksia on luonnollisesti enemmän. Agenttitoimintaan pääsee helpoiten mukaan osallistumalla viikottaisiin innovointipäiviin, joita järjestetään tällä hetkellä Helsingissä (pe 16-19) , Kouvolassa (to 17-20) , Oulussa maanantaisin ja Turussa. Innovointi ajoittuu aina iltaan, joten se ei myöskään häiritse koulunkäyntiä. Jos siis koet, että sinusta löytyy innovaattorin vikaa, kannattaa rohkeasti kokeilla siipiään InnoAgenttina!

Jos kiinnostuit ja haluaisit lähteä mukaan Innokampuksen toimintaan, ota yhteyttä noora.helisten@innokampus.fi tai laita Nooralle WhatsApp-viestiä numeroon 0503579077.

Floora Kukorelli, InnoCoach

Ⓒ Innokampus