Yrittäjät mukana Hämeenlinnan ajatushautomon kick-offissa

Innokampuksen ajatushautomoverkosto kasvoi jälleen uudella kaupungilla, kun Hämeenlinnan ajatushautomo starttattiin käyntiin keskiviikkona 11.10. Tästedes viikoittain opiskelijoilla täyttyvät ajatushautomotilat tulevat palvelemaan kaupungin strategiaa hyvinvointia ja työllisyyttä edistävänä kaupunkina. Ajatushautomotoiminnan tarkoituksena on erityisesti kaupungin elinvoiman ja paikallisten yritysten kehittäminen sekä nuorten työllistäminen ja yritteliäisyyden vahvistaminen. Ajatushautomo myös törmäyttää kokeneita yrittäjiä ja nuoria yrittäjyydestä haaveilevia tai siinä alkuun päässeitä. Missiona on kehittää Hämeenlinnasta Suomen houkuttelevin yritysalusta.

Hämeenlinnan ajatushautomon avajaisten kunniaksi tilassa järjestettiin yrittäjien iltamat, jonne kutsuttiin kymmenittäin yritysten ja oppilaitosten edustajia tutustumaan ajatushautomotoimintaan ja tuleviin yhteistyömahdollisuuksiin. Päivä startattiin Innokampuksen toimitusjohtaja Rami Saarniahon puheenvuorolla ja Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelän tervehdyksellä, jonka jälkeen osallistujat jaettiin pienryhmiin siten, että jokaisesta tiimistä löytyi sekä yrittäjiä, oppilaitoksen edustajia ja opiskelijoita. Pienryhmissä kokeiltiin Innokampuksen Speed Innovation-menetelmää, jonka avulla saatiin ideoitua ja kiteytettyä lyhyessä ajassa ensimmäiset toimeksiannot ajatushautomolle. Haasteet liittyvät olennaisesti yrittäjien bisneksen kehittämiseen – jokaisella hieman eri tulokulmista. 

Yrittäjät, oppilaitosten edustajat sekä Innokampus kokoontuvat joulukuussa Hämeenlinnan ajatushautomoon kuulemaan ongelmiin tuotetut ratkaisut. Myös Hämeenlinnan kaupungin edustajat tulevat asettamaan oman haasteensa liittyen kaupungin elinvoiman kehittämiseen. Ratkaisua tullaan työstämään talven aikana, jolloin Innokampuksen ajatushautomo tulee ottamaan vastaan myös muiden paikallisten yritysten tilauksia. Tavoitteena on luoda ajatushautomo, joka ajan saatossa muodostaa oman innovaatioekosysteeminsä, joka tulee pyörittämään omaa toimintaansa säännöllisten innovaatiotilausten avulla.

Mikä Innokampus?

Innokampus Oy on moderni innovaatiotalo ja Suomen suurin ajatushautomoverkosto, joka tarjoaa yrityksille digiajan tuote- ja palvelukehitystä sekä ratkaisuja yrityksen erilaisiin ongelmiin ja haasteisiin. Ratkaisuja työstävät tiimit, jotka koostuvat Innokampuksen erityisasiantuntijoista, opiskelijoista ja startuppaajista. Innokampuksen ajatushautomoita löytyy tällä hetkellä Helsingistä, Kouvolasta, Oulusta, Turusta ja Hämeenlinnasta.

Ⓒ Innokampus